Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно наблюдение над температурният уред на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно наблюдение над температурният уред на двигателя

Става въпрос за следното: Като тръгна извън градско и си загреее държи около 70-80 градуса, но като тръгна по дистинация (планина много завои първа, втора, трета, газ-спирачка) и е малко най вероятно като в градски режим и се качва към 90-градуса, но пък забелязах на два пъти следното: както си е достигало горните стойности и изведнъж пада на 50 градуса и до там и, чак след 20-30мин каране започва пак да се вдига, иначе, ако спра двигателя започва май както трябва да си го мери, някой да е имал подобно наблюдение, като установих, че антифриза ми беше паднал на мин. и му долях след това... И да питам само колегите след смяна на масло колко ви харчи горе-долу (колко доливате селения алфа) и за да е в нормалните граници маслото трябва да е м/у първата и втората точка, че няма резки...?!
    Alfa Romeo GTV 150hp

Това странно явление се получава когато термостата е за смяна, след подмяната на същият въпросната мистерия изчезва.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Дали да не стане, като кой колега беше тук да го смени ей така без да го проверят и да се окаже, че си купуваме само термостати Иначе ще го сменя, не е проблем
      Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Като го свалиш го провери,по лесно от това накъде?
        sigpic

Comment

Така, ще стане, а колата, като се кара предимно на къси разтояния и не изминава повече от 10км на ден колко време може да се кара с тоз проблем, ако е термостат? Иначе в града не съм забелзвал подобни аномалий
          Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Можеш да караш така, няма да и стане нищо.
            sigpic

Comment

Да, щом не прегрява - нямаш грижи. И да остава малко по-студена от оптималната температура - няма страшно. Иначе и на мен също ми мирише на проблем с термостата, но не съм разбирач, така че...

Comment

Аз не знам какъв е принципът на задействане на стрелката на температурния датчик, но за мен тва не е термостат. Мое мнение!!!
                "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                sigpic

Comment

Аз мисля че един температурен датчик или отчита грешно или не отчита изобщо/освен когато е изправен/.Съмнявам се да се колебае.
                  sigpic

Comment

при мен има подобен проблем, като достигне 90 гр. пада на 70-75 гр. и започва да играе между тези градуси ( 70-90) . А термостата и датчика са сменени и от тогава май прави така...
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

и при мен е така , и съм се чудил а датчика и термостата са си в ред

Comment

Working...
                      X